A CSAPAT

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

A CSAPAT

Magyar győztes a RaceStar tehetségkutató versenyén!

Magyar győztes

a RaceStar
tehetségkutató versenyén!

 


 

 

Bizonyára sokunk fejében megfordult már, hogy milyen jó lenne majd egyszer egy versenyt nem a cockpitben vagy fotelben ülve letolni a tv/monitor előtt, hanem valódi aszfalton, valódi versenyautóban ülve.

Kis hazánkban láttunk már arra nem is egy példát, hogy az álomból valóság lesz.
Wéber Gábor 98’-ban kezdett szimulátorozni a monitor előtt ülve. Majd 2001-ben megnyerte a Grand Prix Legends játék világbajnokságát és rá egy évre, már valódi autóban az Opel Astra Médiakupát. Ezt számos futamgyőzelem, és bajnoki, nemzetközi cím követte.

Kiss Norbi 2003-ban kezdte a Live for speed játékkal, és szintén egy évre rá már igazi versenyautóban ült. Majd 2006-ban bajnok lett Clioval, 2007-ben (amikor Wéber elől vette el a bajnoki címet) és 2008-ban pedig Seat Leon kupában.

Michelisz Norbi a főiskolás évei alatt kezdett szimulátoros játékokkal foglalkozni (amikor Wéber már az Astrában ült). Aztán Zengőék versenyzőt kerestek. Az online autóversenyzők toplistáját böngészték és onnan emelték ki Norbit, aki Kiss Norbi mögött a második helyen állt akkoriban. Onnantól felpörögtek a dolgot, és 2006-ban Swift márkakupa-bajnokot, egy évvel később Renault Clio-bajnokot avattak a személyében. A többi pedig már történelem.

Most jön az, ami miatt írtam ezt a bevezetőt. A régebbi versenyzők bizonyára ismerik a csapatból Pempaszt (Molnár Bendegúzt), aki 2013-ban csatlakozott közösségünkhöz. Azóta 102 FRH futamon vett részt és bezsebelt 38 arany, 18 ezüst és 12 bronz érmet. El nem köszönt a csapattól, legalábbis se a fórumon, se privátban felém nem jelezte ezen szándékát, de tény hogy pár hónapja már nem Forzázik, átnyergelt a Project Cars játékra. Ezért nem láthattátok a futamainkon az utóbbi időben. Viszont ez semmit nem változtat azon, amit lentebb olvashattok a FIA Swift Cup Europe cikkében. Amiért minden tiszteletünk az Övé, hogy idáig eljutott nem kis küzdelem árán! Hihetetlen teljesítményt nyújtott, aminek meg lett az eredménye. 2016-ban a Swift Cup Europe mezőnyének tagja! Biztosak vagyunk benne, hogy ez még csak a kezdet, innentől nincs megállás! Neki is ott a helye a fenti listában!

Pempasz!
Gratulálunk!!! Nagyon sok sikert kívánunk a továbbiakban! Jó tapadást és rövid féktávokat! Hajrá! 

Molnár Bendegúz Gergő nyerte a magyar GFS Racing által szervezett nemzetközi autóversenyző-tehetségkutató döntőjét, amelyet vasárnap és hétfőn rendeztek.

Az 59 fős mezőnyben 29 magyar volt, akik közül a legjobb 25 közé 14-en, a legjobb 10-be pedig öten jutottak be a magyarok közül.

A 2:51.122 perces köridővel győztes Molnár Bendegúz Gergő – aki életében először most ült versenyautóban – versenyzőülést kapott egy teljes szezonra a nemzetközi mezőnyt felvonultató FIA Swift Cup Europe márkakupa-sorozatban.

A RaceStar első három helyezettje

A második helyen a német Oliver Müller zárt (2:51.369), a harmadik pedig Hefler Róbert lett (2:52.388), utóbbi különdíja egy teljes versenyhétvége egy 1300 köbcentis Suzuki Swifttel a márkakupa-sorozatban.

Molnár Bendegúz Gergőt sikerült elérnie a swiftcupeurope.com-nak néhány kérdés erejéig.

Megnyerted a RaceStar-t és valóban az FIA Swift Cup Europe versenyzője lesz idén. Már elhiszed?

Mondhatnám, hogy elhiszem, de még egyáltalán nem. Szerintem teljesen majd akkor sikerül felfognom mikor a rajt előtt beülök az autóba, becsukják az ajtót és beindítom a motort. Nagyon furcsa érzés hiszen, eddig csak a számítógép volt, no meg a kormány.

Hogyan készülsz az idényre?

A héten megkezdem a felkészülést. Sokat fogok még addig szimulátorozni, valamint futni és másképpen edzeni, hiszen nagyon kemény és fárasztó lesz a versenyautót vezetni.

A győztesek és Burkus Egon promóter

 

Milyen eredménnyel lennél elégedett az év végén?

Természetesen megpróbálom a maximumot kihozni magamból, hiszen minden igazi versenyző akkor elégedett, ha nyer! A célom, hogy a top 3 -ban zárjam az idényt, de ehhez nagyon össze kell szednem magam. Köszönöm szépen a lehetőséget, és köszönöm az egész Race Star hétvégét, nagyon élveztem! Természetesen alig várom, hogy találkozzak a csapattal, hogy mindenkit megismerjek és hogy lássam a versenyautót!
 

Forrás: swiftcupeurope.com

 

 
 
 
 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!