Címlap

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Porsche Supercup Quick Race 4/1

Tartalomjegyzék

Porsche Supercup

Eredmények

 

 

 

 

 

"Sajnos ismét felemás érzésekkel kellett zárunk egy remeknek ígérkező versenyt, köszönhetően a technika ördögének, ami itt az FM5-ben sokkal többször keseríti az életünket mint a korábbi részben.
Elég sokat dolgoztunk az autókkal, így nagyon izgatottan vártuk vajon hogy fogadjátok, de örömmel láttuk, hogy hamar megtelt a rajtrács és teli lobbival vághattunk neki a futamnak.
Nem akartuk nagyon húzni az időmérőt, illetve próbáltunk kicsit visszanyúlni a régi FRH -s gyökerekhez. Négy kör, itt tényleg nem szabad hibázni, ha el akarsz csípni egy jó rajtpozíciót. Őszintén megvallva nagyon csodálkoztam, hogy kerültem a második helyre, általában rendre elrontom az időmérőket, most valahogy mégis sikerült olyan időt futnom mint a gyakorláskor. Később kiderült, azért voltak gondok -amivel kapcsolatosan parázs vita is kialakult a fórumon-, de erről majd inkább a Főni nyilatkozik.
Jó hangulatban indult a verseny, jó szokásom szerint elbambultam a rajtot, már nem is emlékszem hány pozíciót buktam, de már rögtön az első kanyarban jött a lag, törések, safety car.
Sajnos ez még ismétlődött a futam során párszor, ha jól emlékszem talán három safety caros szakasz is volt. A jó oldalát nézve a dolognak, így legalább együtt maradt a mezőny, és ment a harc mindenhol az utolsó körig. Jómagam is bejártam majdnem minden pozíciót, másodiktól az utolsó helyig, keresztben hosszában, tényleg még az utolsó körben is cserélődtek a helyezések.
Nem akarom azt mondani, hogy ez így rendben van, de sajnos nem tudunk mit tenni ellene, tényleg kiszámíthatatlan az egész, vannak olyan versenyek ahol semmi probléma, máskor meg halmozottan jönnek a bajok. Azért azt mondhatom, hogy mikor tudtunk menni, akkor mentünk rendesen, összességében szerintem egy nagyon jó kis Q.R. volt. Nagyon köszönjük, hogy ennyien jöttetek, és a nehézségek ellenére is lefutottátok a versenyt!

Ígérjük folytatása következik, reméljük majd a „törten” is hagy minket rendesen versenyezni." 
© Lemur38


Az időmérős pályalevágásokat éppen eléggé kiveséztük. Valóban nehéz így ripléjt vizsgálni egy komplett időmérőn, hogy az adatokat nem látjuk a felvételen. emiatt nem is tudtam megállapítani kivágta le a kanyarját a gyorskör alatt. Maga ellen pedig csak egyetlen versenyző nyújtott be óvást az pedig HawkStorne. Ő viszont mind a 4 körben levágta, tehát nem volt kérdéses a böntetés.

A továbbiakban erre mindenki figyelmét felhívnám! Mindig a pálya szélét jelző vonalak között megyünk. Kerüljük el az ilyen jellegű vitákat, hiszen semmi szükség az ilyenre.

Egy esetben kaptam óvást:
"Megóvom a teljes szombat estémet, de elsősorban az időmérőt. Vonalon kívül mentem, mint ahogy többen is, de nem szándékosan. Sajnálom, hogy ez mind a 4 körömben így volt az időmérőn, de próbáltam a legtöbbet kihozni magamból... és nem sikerült vonalon belül tartani. 10 kör gyakorlást követően, mikor ment a 28-as körök eleje, nem gondoltam, hogy itt csak így megy. Hozzáteszem motorháztetőből élesben teljesen másképp nézett ki, mint visszanézve sárkányeregetős nézetből, illetve a való életben is vannak engedmények az ehhez hasonló pályákon, ahol nem büntetik a "pályaelhagyást", ezért is van felcsíkozva az a rész a játékban, ami még nem büntet (a precedenseket lehetne sorolni).
A lobbiban elhangzottaknak a felét se értettem, mint Fusy0N mára már elhíresült kérdését sem az időmérőt követően. Óvom a futamomat is, de akkor már hozzá teszem, a mögöttem jövő pilóta is nem egyszer szélesítette ki több kanyarban is az ívet pályán kívül (ezt a tükörből határozottan láttam), csak hogy felzárkózzon, illetve az első helyem is akkor buktam el, amikor én vonalon belül tartottam az autót csúszkálva kicsit, a mögöttem érkezők meg kevésbé.... És az körökön keresztül így ment a versenyen, de nem szóltam csak elkönyveltem. A többiekről nem tudok, csak saját magam néztem vissza és a környezetemben autózókat.
Kérem teljes diszkfalifikációm a versenyről! És ahogy mondani szokás: "Az vesse rá az első követ...."

HawkStorne eredményeit kukáztam, az FRH történelmében talán először, a versenyből kizártam.

Köszönöm mindenkinek hogy eljött, az eredmények:

    

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!