Felhasználási feltételek

A Forza Racing Hungary weboldalt (http://crazyman.hu, a továbbiakban: Weboldal) a tulajdonos (a továbbiakban: Üzemeltető) működteti.

A Weboldal használatával Ön az alábbi feltételeket, tudnivalókat elfogadja. Szívesen adunk felvilágosítást az alábbiakban leírt technikai vagy jogi fogalmak jobb megértéséhez.

Az oldalon történő regisztráció során az adatszolgáltatás önkéntes.

Az Üzemeltető a kezelt személyes adatokat az érintett kifejezett, írásbeli beleegyezése nélkül harmadik személyeknek nem adja át.

A Weboldal egyes részeinek letöltésekor automatikusan kisméretű, bizonyos esetben az Ön személyes adatait tartalmazó adatfájlokat helyezünk el az Ön számítógépén ('cookie'). Ennek megtörténtéről Ön az Üzemeltetőtől nem kap további értesítést. Az adatfájlok a Weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásai alkalmával a korábbi adatfájlok az Üzemeltetőhöz kerülnek. Az adatfájlokkal kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhat, ennek pontos módjáról böngészőjének útmutatója igazítja el.

A Weboldalra való belépéssel számítógépének egyes paramétereiről, illetve annak IP címéről naplófájl készül. Az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, az Üzemeltető kizárólag a Weboldal fejlesztése érdekében használja fel őket. Az IP cím és a naplófájl egyes esetekben személyes adatnak minősülhet.

Tekintettel arra, hogy az Internet nyílt, biztonságosnak nem tekinthető hálózat, az elektronikus formában továbbított üzenetek megsemmisülése, késedelmes megérkezése, egyéb hibája miatt beálló károk tekintetében az Üzemeltető minden kártérítési felelősséget kizár.

A Weboldal tartalma eltérő megjelölés hiányában az Üzemeltető szellemi alkotása.

Az Üzemeltető által közzétett, harmadik személyek szellemi alkotásait (például cikkek, beszámolók) felhasználni kizárólag az Üzemeltető írásos engedélyével lehetséges.

A crazyman.hu / forzaracinghungary.hu / forzamotorsport.hu domain az Üzemeltető javára bejegyzett domain név. Ezen nevek használata a Weboldal nevére történő hivatkozás kivételével csak az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A Weboldalon található 'Csapattagok' tartalma kizárólag az abban szereplő személyekkel való kapcsolatfelvételre szolgál. Ettől eltérő célra a 'Taglista' adatait felhasználni tilos, így továbbközlésük sem megengedett.

A Weboldal letöltéséből vagy elérhetetlenségéből erdő bármilyen kár megtérítését Üzemeltető kizárja.

A Weboldalon található külső hivatkozások (link) követésével letöltött tartalom nem áll az Üzemeltető befolyása alatt. Amennyiben azt az arra jogosult kéri, a linket az Üzemeltető törli vagy módosítja.

A Weboldal 'fórum' rovatában, valamint a Weboldalon megjelenő cikkeknél lévő Hozzászólásokban a hirdetések, közzététele TILOS. Az Üzemeltető fenntartja a jogot a hozzászólások ill. felhasználók által beküldött tartalom előzetes értesítés, figyelmeztetés és indokolás nélküli törlésére.

Az Üzemeltető a Weboldal 'fórum' rovatában, valamint a Weboldalon megjelenő cikkeknél lévő Hozzászólásokban közzétett adatokért, szövegekért, sem más információhordozókért teljes felelősséget nem vállal!

Személyiségi jogi törvény és az ezzel kapcsolatso dolgok: ITT

Az Üzemeltető fenntartja a jogot felhasználók kitiltására, a regisztráció előzetes értesítés és indokolás nélküli megszüntetésére.

Saját kérésre NINCS TÖRLÉS!!! (Felhasználói reg és az oldalon lévő dolgai)

(Link - angol szó, jelentése kapcsolat, összeköttetés, láncszem. Tartalmakat kötnek össze vele, tehát amire rákkattintva más tartalom jelenik meg, az egy link. Általában más színnel, vagy/és aláhúzással jelölik a linkeket. )

A Fórum rendeltetése

A Fórum az Üzemeltető által működtetett és fenntartott, írásos hozzászólások, vélemények, információk (a továbbiakban: hozzászólások) továbbítására és cseréjére lehetőségét biztosító szolgáltatás. A Fórumot a jelen szabályzatban foglaltak szerint bárki ingyenesen használhatja.

FÓRUM (Cikk alatti kommentek) SZABÁLYZAT! (tegező verzió)

FIGYELEM: Az oldalra való regisztráláskor ezeket a szabályokat mindenki automatikusan elfogadja. Minden felhasználónak kötelessége elolvasni, és betartani, kivétel nélkül! A Szabályzat el nem olvasása nem jogosít fel annak megszegésére! Ezek a szabályokat azért szedtem össze, hogy egy kulturált barátias közösség jöhessen létre az oldal falain belül. Tehát aki szarik a szabályokra akkor én is és a moderátorok is úgy állnak majd hozzá. Akik ismernek azok tudják hogy feleslegesen nem fogok magyarázkodni senkinek. Tartsuk be a szabályokat és ezzel magunknak és a körülöttünk lévő társainknak is kellemesebbé tesszük az ittlétet.

1) Ne viselkedj agresszíven, és ne kötekedj.

2) Ne használd az oldalt reklámtevékenység folytatására. Ha ilyen szándékod van keress meg engem (Crazyman).

3) Ne használj bántó anyagokat Avatarnak, mint például vallásos, politikai illetve pornót ábrázoló képeket. Ha nem vagy biztos benne, kérdezz meg egy Moderátort!

4) Ne használj olyan Avatart, amit más már használ! (Ha megkérnek rá, akkor cseréld le!)

5) Légy türelmes! Ez nem MSN, vagy chat. A fórum egy olyan webes felület, ahol bár a tagok beszélgetnek egymással de a gondolataikat nem soronként írják be és nyomják az ENTER-t mint hülyegyerek a tamtam dobot.

6) A fórumon lehetőség van a hozzászólások szerkesztésére. Ha szükséges a már elküldött hozzászólást valamivel kiegészíteni, akkor használd a “MÓDOSÍT” gombot.

7) A hozzászólást ne kezd azzal hogy “nincs kedvem végigolvasni az előző X oldalt, ezért inkább megkérdezem hogy …”. Legyen kedvünk. Másoknak is volt kedve és vették a fáradságot hogy beírják a válaszokat, úgyhogy olvassuk el vagy használjuk a keresőt vagy ne várjuk hogy udvariasan tízedszerre is beírják ugyanazt csak azért, mert mi lusták voltunk.

8) Ha valaki látja, hogy a másik új témát hozott létre, holott már van ilyen jellegű téma, akkor legyen szíves és szóljon a téma indítójának, hogy elfelejtett valamit. Az ilyen témákat a fórum Moderátorai lezárják, vagy törlik.

9) A fórumnak van egy hasznos szolgáltatása (kevesen találjuk meg és még kevesebben használjuk) melyet “keresés”-nek hívnak. Legyünk menők, legyünk trendik, használjuk csakazértis!

10) Ne másolj be más oldalról cikkeket / idézeteket / cikrészleteket a forrás megjelölése nélkül.

11) Szedd össze a gondolataidat és azt érthető formában, nyelvtanilag helyesen írd le. Többek közt mindig minden körülmények közt minden kérést/hozzászólást a megfelelő helyre írj!

12) Nyugodtan vedd fel a kapcsolatot az egyik Moderátorral, ha nem értesz valamit a Szabályzatban!

13) Ha a fórumon viselkedéseddel többször, vagy akár folyamatosan munkát adsz a moderátoroknak, sok jót ne várj! Ők is emberek, nekik is van jobb dolguk minthogy mások butasága vagy rosszindulata miatt pakolgassák a hozzászólásokat a helyükre, kiszedjék az oda nem illő írásokat vagy hogy ÁLLJ-t mondjanak veszekedés közben. Igen, ők vállalták hogy ezt csinálják de azért legyünk már megértéssel és belátással feléjük is, feleslegesen ne adj melót nekik.

14) Az oldalnak 4 Moderátora van,( név szerint: -  X Kicsi X, Lacamester, Nyasgem101, IceSanyi) Az oldal összes fóruma moderált. A Moderátorok tevékenységüket társadalmi munkában végzik.

15) Hangulatjelek tömegének beszúrása TILOS!

16) A fórumon nem követelőzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetőség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy “szívesség”. Amit egyrészt az oldal tulajdonosa tesz azzal, hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. Ezek nem alanyi jogon járnak.
Ezért ha kérsz vagy kérdezel vmit, légy udvarias és ha kaptál valamit, köszönd meg. Például a választ a kérdésedre.

17) TILOS olyan formában/módon hozzászólni mintha Moderátor lennél.

18) Ha valami nem tetszik, akkor véleményed kulturált formában közöld. Indulatszavak nélkül is lehet vitatkozni.

19) A fórumon kikapcsoltam a cenzúrát. Viszont TILOS az obszcén, vulgáris szavak, kifejezések tömeges használata (kivéve az "Ideges vagy?" topik. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó üzenetek a Moderátor belátása szerint végleges törlésre kerülnek.

20) Tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni. A fenti szabály megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet.

21) A Szabályzat megszegéséért járhat figyelmeztetés, cenzúrázás, valamint súlyos esetben az oldalról való kitiltás.

22) A Szabályzat megkerülése – kiskapuk keresése – nem megengedett.

23) Témanyitáshoz csak Moderátornak vagy Adminnak van joga. A témanyitási kérelmeket a megfelelő topikba kérjük!

24) Végleges kizárás esetén a felhasználó a kitiltása után 3 hónapra kérheti felülbírálását tőlem (Crazyman).

25) A Fórum Szabályzat változtatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról a felhasználók értesítést kapnak a változtatás utáni első nap a hírek közt!

26) Az a felhasználó aki 3 hónapig inaktív, törlésre kerül. Tehát az utolsó hsz írásától 120. napon a rendszer automatikusan törli. Ezzel akadályozzuk meg a felesleges regisztrációk elszaporodását.

27) TILOS személyes üzenetet (fórumon kapott privát üzenetet) illetve beszélgetést hozzászólásban feltenni annak résztvevő(inek) beleegyezése nélkül!

Moderátori Szabályzat

Az oldal tulajdonosa a fórumok moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a Fórum Szabályzatban foglaltakat, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok többszöri súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációjának a törlését kérjék az oldal tulajdonosától.

1) A moderátorok azért vannak, hogy a fórum működése áttekinthető, a Szabályzatnak megfelelő és kulturált hangvételű legyen, valamint, hogy munkájukkal a moderátorok elősegítsék az aktív hozzászólók körének folyamatos bővülését.

2) A moderátorok csak azt vizsgálhatják, hogy valamely, már megjelent hozzászólás egésze a Szabályzat alapján törlendő-e, és ennek megfelelően járnak el

3) A moderátorok a döntéseiket a nyilvánosság előtt, az erre szolgáló „Adminok és moderátorok topikja (Zártkörű)" topikban tárgyszerűen közlik és indokolják.

4) Hozzászólás tartalmi okok miatti törlésekor a moderátornak a hozzászólót figyelmeztetnie kell a Szabályzat betartására. A moderátorok a törölt hozzászólásokat e-mailben vagy privátban továbbíthatják a felhasználónak.

5) Vedd elő a legjobb ítélőképességedet!

6) Toleránsan! Segíts a tagoknak megváltozni.

7) Tartsd be és tartasd be az oldal szabályait!

8) Ne ítélj elhamarkodottan, hagyd, hogy az oldal tagja megmagyarázza a problémáját, aztán helyesbíts!

9) Moderátorral is lehet vitázni. El kell tudni választani a személyes dolgokat az oldallal kapcsolatosoktól, személyes okból nem szabad moderálni.

Az oldal tulajdonosa a fórumokon közzétett adatokért, szövegekért, sem más információhordozókért teljes felelősséget nem vállal!

© Forza Racing Hungary